menu

Werkwijze

Onze werkwijze van het oprichten van een BV verschilt niet veel met die  van andere partijen. Het vastleggen van de eigenschappen en data is juridisch bepaald. Een BV starten moet via de notaris gebeuren en deze is gebonden aan een vaste structuur. Een BV die door ons is opgericht heeft daarom precies dezelfde kenmerken als die van ieder ander.

Waar wij met name onze winst behalen is het verzamelen van de juiste documenten. Jij als ondernemer bepaalt in verschillende stappen welke keuzes gemaakt worden. Bij een notaris of accountant kan dat veel papier- en uitzoekwerk betekenen. Bij ons is dat niet anders, maar kun je dit rustig en op je gemak thuis of bij op kantoor doen en doorgeven via onze online software.

Efficiënte en kostenbesparende software
Doordat alles via software is geautomatiseerd en gestandaardiseerd kunnen wij snel, foutloos en tegen lagere kosten werken. Het verschil is wel dat je zelf enkele taken uitvoert waar je anders een notaris of accountant voor zou moeten inschakelen. Denk aan het bepalen van het gewenste aantal aandelen, of de waarde die je bij oprichting hieraan wilt toekennen, om maar een van de eerste vragen te noemen.

Wij kunnen ons voorstellen dat je hierbij graag advies wilt. Je kunt daarvoor zelf een notaris of accountant bezoeken, maar ook altijd vrijblijvend contact opnemen met onze fiscalisten en juristen. Zij staan voor jou klaar.

De online software helpt je met de volgende stappen:

 • Gegevens BV
  Hier vragen wij je om enkele gegevens van de BV. Denk aan de naam, adres, activiteiten en financiële wensen, zoals het gekozen startkapitaal.
 • Gegevens aandeelhouders
  Het kan zijn dat jij de enige eigenaar bent van de BV, maar in het geval van een investeerder of partner kan het zo zijn dat er meerdere eigenaren zijn.
 • Gegevens bestuur
  Bij een BV zijn de eigenaren niet automatisch de personen die de beslissingen maken voor het bedrijf. Denk aan medewerkers die (beperkte) bevoegdheden krijgen tot het maken van bedrijfsbeslissingen.
 • Conceptakte
  Voor je overgaat tot werkelijk het starten van de BV krijg je vooraf de akte te zien.
 • Overige besluitvorming
  Wil j e een BV starten, maar direct bij aanvang bezwaar maken tegen het DGA-salaris dat de fiscus jou oplegt? Besluiten zoals deze kun je hier maken.
 • Afrekenen en indienen
  Pas wanneer je alle stappen naar wens hebt doorlopen, wordt de beslissing om de BV werkelijk op te richten gemaakt. Tot deze stap kunt je jouw beslissingen herzien en aanpassen. Dat betekent echter ook dat wij pas voor je aan de slag kunnen nadat je alle stappen hebt afgerond. Na deze stap controleren wij de documenten en sturen wij deze door naar een notaris uit jouw regio, die in maximaal 4 werkdagen de BV voor je zal oprichten.

Advies van fiscalist of jurist?

Het oprichten van een BV is voor ons misschien de normaalste zaak van de wereld, het is voor jou wellicht helemaal nieuw. Wij begrijpen daarom goed dat je wellicht een vraag hebt voor onze fiscalisten en adviseurs, en de kosten daarvan zijn daarom gewoon inbegrepen in onze pakketprijzen.