menu

Kosten oprichten BV

De kosten voor het oprichten van een BV zijn eenmalig 375 euro exclusief BTW – dat is inclusief de 50 euro inschrijfkosten die de Kamer van Koophandel in rekening brengt, en inclusief kosten van de notaris en eventueel advies van fiscalisten. Dit tarief is in de meeste gevallen  lager dan wat een lokale notaris of accountant in rekening zou brengen. Het verschil zit hem in de software die wij gebruiken en de volumes die wij bij notarissen kunnen aanleveren.

Kan ik hiervoor écht alles regelen?

Ja, en nee. Dit zijn de kosten om een BV op te richten. Er zijn geen addertjes. De akte, inschrijving, notariskosten en overig papierwerk is allemaal hierbij inbegrepen.

Extra kosten komen pas om de hoek kijken indien je aanvullende diensten wilt afnemen. Zo kan het zijn dat je naast het oprichten van een BV wilt dat wij jou ondersteunen met het verlagen van het standaard door de Belastingdienst ingestelde DGA-salaris. Het kan ook zijn dat je niet alleen een werk-BV wilt oprichten, maar daarnaast een BV wilt oprichten voor jouw intellectueel eigendom, of direct een holdingstructuur wilt oprichten, waarmee je direct eigenaar wordt van meerdere BV’s.

Weet je vooraf niet goed welke constructie je wilt? Dan is het mogelijk om met een van onze fiscalisten om tafel te gaan om de beste oplossing samen op te stellen. Aan deze zaken is een meerprijs verbonden maar we zullen dit altijd vooraf vermelden.

Waarom zijn onze kosten zo laag?

Doordat wij door heel het land wekelijks meerdere BV’s oprichten, hebben we speciale tarieven met notarissen af kunnen spreken. Daarnaast lever je bij BV Beginnen.nl zelf alle documentatie online aan. Het verzamelen en ordenen van documenten wordt bij een notaris normaal gesproken misschien door een stagiaire gedaan, het wordt meestal wel tegen hoge tarieven afgerekend. Doordat de online software zorgt dat alles in één simpel overzicht wordt aangeleverd kunnen wij tegen geringe kosten het oprichten van een besloten vennootschap aanbieden.

Ergens anders nog goedkoper?

Ondanks dat BV Beginnen tot één van de goedkoopste aanbieders in Nederland behoort, vinden wij service belangrijker dan de laagste prijs. Wij automatiseren omdat het de kans op fouten verkleint en standaardiseren omdat wij vinden dat jouw BV niet onder mag doen ten opzichte van de zestigduizend andere BV’s die jaarlijks worden opgericht. Dat we hiermee onze tarieven lager kunnen inzetten dan wat gebruikelijk is, is dan mooi meegenomen.